Ree

Het ree is de kleinste hertachtige die in Europa al eeuwen van nature voorkomt.
Ze passen zich makkelijk aan hun omgeving aan en komen zowel in bosrijke gebieden als in open landbouwgebieden voor.
Reeën zijn kieskeurig in hun voedselkeuze en blijven nooit lang op de zelfde plaats om te eten.
Ze verplaatsen zich steeds om het meest verse en lekkerste voedsel te vinden.
Ze eten bij voorkeur jonge blaadjes en voeden zich verder met grassen, boombast, paddenstoelen, kruiden en dergelijke.
De jacht op grofwild in Nederland is sterk gereguleerd.
Ieder jaar wordt na uitgebreide wildtellingen bepaald hoeveel reeën er in een bepaald gebied geschoten mogen worden.
Vervolgens wordt er aan de jachthouders in deze gebieden een ergunning afgegeven en mogen zij de reeën, die vor het afschot in aanmerking komen, schieten.
Het vlees van reeën heeft een dieprode kleur en een zachte volle wildsmaak.
Het vlees van de rug en de achterbouten is het zachts van structuur.
Omdat reeën niet heel groot zijn, zijn ze makkelijk in handzame delen op te splitsen die eenvoudig in de keuken bereid kunnen worden
Ree bout zonder been
Ree bout zonder beenDe bout wordt geleverd zoal die is, groter of kleiner.Dit kan dus een gewichts-v..
€19,50 Excl. BTW: €17,89
Reebout
Ree bout zonder bekkenbeenDe bout wordt geleverd zoal die is, groter of kleiner.Dit kan dus een gewi..
€15,00 Excl. BTW: €13,76