Houtduif

De houtduif komt relatief veel voor in Nederland maar wordt ondanks de mooie wildsmaak en relatief lage kostprijs weinig gegeten.
Kenmerkend voor de blauwgrijze vogel is  de witte ring rond de hals.
jonge duiven hebben deze ring nog niet en zijn daaraan goed te herkennen.
Houtduiven komen het hele jaar voor en voeden zich met plantaardig voedsel als granen, peulvruchten en grassen.
De voedselkeuze kan de smaak van het vlees sterk beïnvloeden.
Zo hebben duiven die in de buurt van een spruitenveld geschoten zijn soms een koolachtige en bittere smaak.
Het vlees van de duif is donkerrood van kleur en heeft een milde toegankelijke wildsmaak 
Jonge duiven worden door de malse structuur van het vlees meestal in hun geheel gebraden. Een ware traktatie.
Van de oudere vogels worden meestal alleen de borsten als biefstukjes geserveerd.
Van de rest vab het dier kan men een geweldige bouillon of fond maken met een erg mooie smaak.
De meeste jagers vinden duiven bouillon de lekkerste wildbouillon.

De jach top de houtduif is het hele jaar geopend.
De meeste duiven worden echter in de zomer geschoten als deze schade toebrengen aan landbouwgewassen.
Omdat duiven in de winter moeilijker te verkrijgen zijn, ligt de prijs iets hoger dan in de zomer.




Houtduif borstfilet

Houtduif borstfilet

Houtduif borstfilet per 6..

€12,00 Excl. BTW: €11,01

Houtduif panklaar

Houtduif panklaar

Houtduif panklaar per 2..

€9,00 Excl. BTW: €8,26

Weergeven 1 t/m 2 van in totaal 2